onsdag 17 januari 2018

Info om en ny app

Det har kommit till vår kännedom att elever i sexan använder sig utav en förhållandevis ny app som heter Sarahah. Appen gör dig anonym och då är det lätt att kränka andra. Prata gärna med barnen om denna app och var gärna lite uppmärksam.

"Appen Sarahah var till sin början tänkt att användas av företag som ett redskap för anställda att ge kollegorna anonym feedback. Men meddelandefunktionen har istället blivit en succéapp för ungdomar som kan synkronisera den med den kända fotodelningsappen Snapchat. Men tjänsten används också flitigt för att kränka andra, ett problem som vuxit sig till okända proportioner. Elever på Murgårdsskolan i Sandviken vittnar om sexuella ofredanden, rasistiska och hatiska meddelanden som sprids bland kompisarna på skolan.
– Man kallas för saker som typ hora, äcklig och sådana saker som man inte vågar säga till en människa i verkligheten, säger en elev om appen.
När Brottscentralen pratar med flera elever från skolan är det tydligt att applikationen Sarahah är vanlig bland eleverna och att många blivit utsatta för grova kränkningar. Biträdande rektorn Karin Palmér ser mycket allvarligt på hur appen används.
– Det är förfärligt att man får ta emot sådana kränkningar oavsett på vilket sätt det sker säger hon." Det går att läsa mer om appen här.

Nedan finns en annan länk men med engelskt text.

What Parents Need To Know About Sarahah, The Anonymous Messaging App Sweeping The Globe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.